Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@07:00:17 GMT

شیخ زکزاکی از ۷ بیماری رنج می‌بَرد

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۴۸۶۷

شیخ زکزاکی از ۷ بیماری رنج می‌بَرد

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۴ ماه پیش بود که دولت نیجریه تحت فشار افکار عمومی و سازمان‌ها و نهاد‌های حقوق بشری مجوز آزادی «شیخ ابراهیم زکزاکی» رهبر نهضت اسلامی نیجریه و همسر وی را صادر کرد. بدین‌ترتیب، «شیخ زکزاکی» و همسرش که به شدت بیمار بودند، جهت انجام معالجه تحت تدابیر شدید امنیتی به هندوستان منتقل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق درحالی رخ داد که دولت نیجریه پیشتر مخالفت خود با رسیدگی به اوضاع جسمانی وخیم «شیخ زکزاکی» را اعلام کرده بود. اما با این‌حال، پس از افزایش نگرانی‌های افکار عمومی و ملت‌های مسلمان و آزاده در سراسر جهان از وضعیت جسمانی رهبر نهضت اسلامی نیجریه، دادگاه عالی این کشور سرانجام مجوز درمان وی در هندوستان را صادر کرد.

ازهمین‌روی، «شیخ ابراهیم زکزاکی» پس از تحمل ۴ سال بازداشت، رنج و بیماری، آزاد و جهت درمان به بیمارستانی در هند منتقل شد. علیرغم این مسأله، دیری نپایید که افکار عمومی متوجه شدند که صدور حکم آزادی «شیخ زکزاکی» و انتقال وی به بیمارستان چیزی بیش از یک ظاهرسازی توسط دولت نیجریه نبوده است؛ به ویژه اینکه اکنون شیخ زکزاکی و همسرش توسط دولت نیجریه به زندان مرکزی ایالت کادونا منتقل شده اند.

درهمین ارتباط، گفتگویی را با «ناصر عمر صافه» پزشک معالج شیخ زکزاکی، رهبر نهضت اسلامی نیجریه ترتیب داده ایم که مشروح آن از نظر می‌گذرد؛

*شما به عنوان پزشک معالج «شیخ زکزاکی» رهبر نهضت اسلامی نیجریه اوضاع جسمانی ایشان را چطور ارزیابی می‌کنید؟ به نظر شما آیا در کوتاه مدت این امید وجود دارد که به وضعیت جسمانی شیخ زکزاکی و همسرش رسیدگی‌های لازم صورت پذیرد؟

طبیعی است که پس از گذشت ۴ سال از حمله وحشیانه ارتش نیجریه به منزل شیخ زکزاکی درحال حاضر وضعیت جسمانی وی نامساعد است. همسر وی نیز به همین صورت است. این امکان وجود دارد که با رایزنی‌هایی که با دادگاه‌های نیجریه صورت می‌پذیرد، مجوز درمان شیخ زکزاکی و همسرش پیش از ماه فوریه آتی صادر شود.

شاید دادگاه عالی نیجریه پیش از ماه فوریه آتی رأی به آزادی شیخ زکزاکی بدهد. این امکان وجود دارد، اما در حد یک سناریو است و تا تبدیل شدن به واقعیت، فاصله دارد. در این صورت، اگر شرایط مناسب باشد مقدمات اعزام شیخ زکزاکی به خارج از کشور برای معالجه را فراهم می‌کنیم.

*همانطور که می‌دانید دولت نیجریه کارشکنی‌های زیادی را در مسیر آزادسازی شیخ زکزاکی انجام داده است. حتی در زمانی که دادگاه عالی نیجریه حکم به آزادی رهبر نهضت اسلامی این کشور داد دولت حاضر نشد به رأی دادگاه تمکین کند. در چنین شرایطی امکان آزادی شیخ زکزاکی و فراهم شدن مقدمات درمانش را چطور می‌بینید؟

دولت نیجریه نمی‌خواهد شیخ زکزاکی زنده باشد. در واقع، دولت نیجریه نمی‌خواهد رهبر نهضت اسلامی این کشور را زنده ببیند. طبیعی است که دولت به کارشکنی‌های خود ادامه دهد. این دولت به دنبال مرگ شیخ زکزاکی است. اما در هر صورت ما نیز وظیفه داریم به تلاش‌های خود برای تحقق هدفمان که همان آزادی شیخ زکزاکی است، ادامه دهیم. شاید دادگاه عالی نیجریه پیش از فوریه رأی به آزادی شیخ زکزاکی دهد. قطعیت این مسأله هنوز مشخص نشده است.

*در صورتی که شیخ زکزاکی از زندان آزاد شده و مجوز درمانش صادر شود، برنامه شما به عنوان پزشک معالج ایشان برای نجات شیخ چیست و چه طرحی برای پایان دادن به وضعیت وخیم جسمانی شیخ دارید؟

باید زمان کمی سپری شود تا مشخص بشود روند درمانی شیخ به چه صورت می‌بایست پیش برود. اما این نکته را در خصوص این سؤال می‌توانم بگویم که ما گزینه درمان شیخ زکزاکی در خارج از کشور را مد نظر داریم. در گزینه‌های ما ۳ کشور برای اعزام شیخ زکزاکی وجود دارند که یکی از گزینه‌های اصلی کشور انگلیس است. در آنجا امکانات و ظرفیت‌های لازم جهت نجات رهبر نهضت اسلامی نیجریه وجود دارد.

*شما اشاره کردید که وضعیت جسمانی شیخ زکزاکی مساعد نیست و از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد. به نظر شما آیا تداوم این وضعیت آن هم در زندان مخوفی به نام زندان مرکزی ایالت کادونا می‌تواند عاملی برای تشدید وضعیت جسمانی شیخ باشد؟

تحقیقات ما نشان داده است که در بدن و به ویژه سَر شیخ زکزاکی گلوله وجود دارد. این مسأله هر لحظه ممکن است به قیمت جان شیخ زکزاکی تمام شود و به دنبال آن جان خود را از دست بدهد. گلوله‌های باقی مانده در بدن شیخ زکزاکی این ظرفیت را دارند که به زندگی وی در هر لحظه پایان دهند؛ لذا وی نیاز به معالجه فوری دارد.

*سؤال پایانی پیرامون وضعیت جسمانی همسر شیخ زکزاکی است. گمانه زنی‌های زیادی در این خصوص مطرح می‌شود. آخرین اخبار از وضعیت جسمانی «مالاما زینت» چیست؟

وضعیت جسمانی همسر شیخ زکزاکی بهتر از خودِ شیخ نیست. همسر شیخ زکزاکی از ۶ بیماری مختلف رنج می‌بَرد. این درحالی است که خودِ شیخ زکزاکی نیز با ۷ بیماری مختلف دست و پنجه نرم می‌کند. در هر صورت من معتقدم که اگر تا به امروز شیخ زکزاکی و همسرش زنده مانده اند یک معجزه رخ داده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شیخ زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • تصاویر جدید از محمد خاتمی و وضعیت جسمانی‌اش
  • برگزاری دومین دوره مسابقات چندگانه رزمی علمداران ولایت در لرستان
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟